Portofoliu 1 - Hotel Europa – Ana Hotels – Eforie Nord
01

Provocarea a fost realizarea unei oaze de relaxare de 5 stele - o investiție unică în România - în care clienții hotelului Europa din Eforie Nord să fie răsfățați și, înconjurați fiind de natură, să beneficieze de efectele terapiei bazate pe nămolul și apa sărată provenite din lacul Techirghiol.

Abordarea conceptuală a avut în vedere o geometrie clară, discret introdusă în contextul natural al grădinii hotelului. Ca o replică a oglinzii lacului, a fost aleasă o suprafață de apă de formă pătrată, bazinul de 12x12m devenind centrul compoziției. Acesta este flancat pe trei laturi de spații multifunctionale, marcate de structuri primare - stâlpi supradimensionați și grinzi din lemn stratificat, aparent lipsite de greutate.

Relația dintre spațiile acoperite cu sisteme retractabile de pânză permite respectarea pașilor care trebuie urmați de către clienți în acest tip de terapie în care interacțiunea cu soarele, apa sărată și nămolul trebuie să aibă loc într-o ordine exactă.

Aspectul de piatră naturală al gresiei, lemnul și pânza alternează vizual cu vegetația existentă și cea aleasă special pentru a fi compatibilă cu mediul salin, creând o atmosferă calmă, dominată de accente de lumină și umbră aflate într-o continuă schimbare pe tot parcursul zilei.

Spa Eforie Nord

Proiectant este Inegal Design:
  • arh. Radu Grosu
  • arh. Mihaela Mircea
  • arh. Calin Lupulescu
80x40
Mai Mult
Pergole
Mai Mult